Aktiviteter

Verkstäder

Föreläsningar

Lördag 30.5 kl 17

Formens kraft

Harpa Thorsdottir, museichef på The Museum of Design and Applied Art in Iceland berättar om den alltmer eftersökta isländska designen med fokus på de senaste tio åren.

Kurser

12.6 – 14.6 2015

Ljus och rymd i landskapet

Lars Holm
Med naturen kring Akvarellmuseet som utgångspunkt arbetar vi från skiss till ett förenklat landskapsmåleri och använder akvarellens speciella uttryck för att skildra ljus och rymd.

31.7 – 2.8 2015

Tillbaka till framtiden / Starten

Trond Einar Solberg Indsetviken
​I denna kurs får du kunskaper om papprets betydelse, olika metoder att spänna upp det, pigment, vattentemperaturens roll för färgpigmentet, laveringstekniker och de fyra grundläggande teknikerna för påförande av färg på underlaget. 
 

Övrigt

Scen

Söndag 14.6 kl 20

Lay Low (Island)

Lay Low, eller Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir som hon egentligen heter, har med inkännande röst format små glittrande, akustiska bluespärlor av nötta ord och känslor.

Utställningar

17.56.9 2015

Urkraft

Utställningen Urkraft är en omfattande exposé av den isländska konsten. Tyngdpunkten vilar på samtidskonsten, men några spår leder tillbaka till dess historiska rötter.

17.56.9 2015

Vattenkonst

Utställningens konstnärer presenteras i den nyutgivna boken Vattenkonst, som blir den första i en serie om museets samling av nordisk samtidskonst med tonvikt på vattenfärgstekniker.